На 16 януари, понеделник, в 10:00 часа на Дондуков“ 2 държавният глава Румен

...
На 16 януари, понеделник, в 10:00 часа на Дондуков“ 2 държавният глава Румен
Коментари Харесай

БСП взема третия мандат. Избори – април

На 16 януари, понеделник, в 10:00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за изтъкване на претендент за министър-председател на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, оповестиха от прессекретариата на президента.

Това е последната опция за основаване на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание по Конституция, откакто първите два опита за сформиране на постоянен кабинет се провалиха.

Най-вероятният излаз, откакто от ГЕРБ обявиха, че шансът с мандат на Българска социалистическа партия да стане кабинет е нулев, а това потвърдиха и от Демократична България, като Политическа партия също остават скептични, са избори през април.

Въпреки това Корнелия Нинова разгласи, че ще направи всичко допустимо да бъде излъчен кабинет с мандата на Българска социалистическа партия.

Теоретично това е допустимо, в случай че Движение за права и свободи, „ Възраждане “, БВ и Политическа партия поддържат кабинет с мандата на Българска социалистическа партия.

Конституцията не слага едноседмичен период пред третия мандат да бъде изпълнен или върнат.

При неуспех, президентът Румен Радев ще назначи пето следващо свое служебно държавно управление и ще продължи да ръководи България на практика еднолично.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР